• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Знайомство з культурою та традиціями Японії

Знайомство з культурою та традиціями Японії

2017-10-30

/Files/images/2017 Дни Японии 00.JPG

30 жовтня 2017 р. студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом викладачів Федіної В.М. та Долуди А.В. організували та провели виховний захід у рамках року Японії в Україні «Знайомство з культурою та традиціями Японії».

Протягом дня у вестибюлі коледжу лунала національна японська музика, яка допомогла створити атмосферу свята.

Студенти 4-го курсу демонстрували відеоролики, в яких висвітлили найцікавіші факти про «країну сонця, що сходить», студенти групи 1ГО-1 оформили виставку стіннівок, присвячену Японії.

Кількість японських ритуалів величезна й стосується практично всіх сфер життя народу Японії. Найбільш сильно японські звичаї та традиції виражені в чайній церемонії, яка є особливим ритуалом для японців.

Саме тому студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вирішили організували чайну церемонію, під час якої всі бажаючі мали змогу випити чашку зеленого або чорного чаю та поласувати печивом.

Традиції японського народу також були представлені національними костюмами, елементами інтер’єру. Студентка групи 3ГО-1 Борздова Анастасія представила до уваги всіх глядачів такий вид мистецтва, як національний танець.

Студенти 1 курсу взяли активну участь у виготовленні традиційних для Японії орігамі, якими була прикрашена предактова зала. Уміння складати паперові фігурки вважається в Японії правилом хорошого тону й ознакою хороших манер.

Кульмінацією свята став запуск небесних паперових ліхтариків на подвір’ї коледжу, що є елементом японського свята Обон.

/Files/images/2017 Дни Японии 01.jpg

/Files/images/2017 Дни Японии 03.jpg

/Files/images/2017 Дни Японии 02.JPG

/Files/images/2017 Дни Японии 04.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 259